Lebkuchen

400 γρ μέλι
100 γρ νερό
100 γρ μαύρη ζάχαρη
60 γρ μαργαίνη
300 γρ αλεύρι (αλεύρι σίτου)
300 γρ αλεύρι (αλεύρι σίκαλης)
6 γρ μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια μπαχάρι για Lebkuchen
16 γρ νατρίου(baking soda)
λίγο συμπικνωμένο γάλα για το άλειμα

Το μέλι, το νερό και μαύρη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Προσθετουμε την μαργαρίνη και αφήστε το να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε όλα καλά με το γάντζο ζύμης. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για μια νύχτα.(Κρατάει καλά και για μια εβδομάδα).

Στη συνέχεια κόψτε σχέδια σαν καρδιές και αστέρια. Αλείψτε με λίγο συμπυκνωμένο γάλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και σταφύδες και φρούτα γλασε ψιλοκομένα οπως και να αντικαταστήσετε ένα μέρος από το αλεύρι με τρίμα απο αμύγδαλο ή φουντούκι!

1 Kommentar:

  1. δεν είμαι ιδιαίτερα fan του lebkuchen, αλλά μου αρέσει πολύ που μετράς με γραμμάρια, ακόμα και το baking powder και τη σόδα!! στη ζαχαροπλαστική είναι αλήθεια πως πρέπει να είμαστε πολύ ακριβείς!!

    AntwortenLöschen